top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΕ.Κ.Ι.Θ.Π.

Αθλητισμός: Η Ελλάδα στο Mini Transat



Πιστό στους καταστατικούς του σκοπούς το Ε.Κ.Ι.Θ.Π. ανέλαβε την οικονομική υποστήριξη του αθλητή Μάρκου Σπυρόπουλου που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διεθνή αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού Mini Transat.


Πρόκειται για τη 2η ελληνική συμμετοχή στα 42 χρόνια ιστορίας του αγώνα με τον Θεόδωρο Τέτσιο να έχει λάβει μέρος στη διοργάνωση του 1983.


Ο αγώνας Mini Transat θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους αγώνες ιστιοπλοΐας διεθνώς, αφού οι συμμετέχοντες καλούνται να διασχίσουν τον Ατλαντικό σε μία solo πλεύση, με ένα σκάφος μήκους 6,5 μέτρων, χωρίς εξωτερική βοήθεια και με βασικό εξοπλισμό.


Η επόμενη διοργάνωση θα εκκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 από τη La Rochelle της Γαλλίας και ύστερα από 4000+ ναυτικά μίλια ο στόλος θα τερματίσει στη Μαρτινίκα της Καραϊβικής.


Η πολύ καλή πορεία του αθλητή στους προκριματικούς αγώνες μας δίνει την ελπίδα και για ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα στον τελικό αγώνα ενώ η προσπάθεια αυτή ευελπιστούμε να εμπνεύσει και άλλους ικανούς αθλητές να στοχεύσουν ακόμα ψηλότερα!


Πληροφορίες για τον αθλητή, αλλά και την πορεία του σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο enalionoffshore.gr/markos-spyropoulos



8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page